Karácsonyi ételrendeléseket lehetőség szerint hétköznaponként tudják leadni.
Karácsonyi ételkínálatunk: Az ételekért 24-én lehet érte jönni.
Előételek:
Tatárbeefsteak 5200.-
Harcsatepertő 4290.-
Főételek:
töltött káposzta véndiófa módra 4950.-
félkész töltött káposzta /kg 4050.- dec 18-ig vesszük fel. 23-án érte lehet jönni
Levesek:
Harcsahalászlé 4250.-
Korhelyhalászlé 4450.-
Babgulyás 2950.-
Újházi tyúkhúsleves 2490.-
Hidegtál: 2 főre 10000.- vagy köret nélkül 8800.-
1 db roston tarja, 1db roston csirkemell
1 db rántott karaj 1db rántott csirkemell
1 db lepcsánkás csirkemell
1 db sajttal-sonkával töltött pulykamell
2db ránott gomba
2 db rántott karfiol
választható köretek:
francia saláta 30dkg /adag
burgonya saláta 30dkg /adag
vagy
párolt rizs
fűszeres burgonya
saláta:
görög saláta 30dkg/adag 1500.-Ft
Szárnyastál 4 személyre 20980.-
2 db sült kacsacomb
2 db baconbe göngyölt csirkemell
2 db töltött csirkecomb (tojás, gomba zöldségek)
2 db supreme egészben sült csirkemell
hagymás törtburgonya , narancsos vörös párolt káposzta
Szárnyastál 2 személyre 10490.-
1db sült kacsacomb
1 db baconbe göngyölt csirkemell
1 db töltött csirkecomb (tojás, gomba zöldségek)
1 db supreme egészben sült csirkemell
hagymás törtburgonya , narancsos vörös párolt káposzta
Haltál 4 személyre 23000.-
2 db pisztráng
2 db pamkó morzsáben sült harcsafilé
2 db roston fogas filé
édes hasáb burgonyával, friss salátával citrusos balzsamecettel
Haltál 2 személyre 11500.-
1 db pisztráng
1 db pamkó morzsáben sült harcsafilé
1 db roston fogas filé
édes hasáb burgonyával, friss salátával citrusos balzsamecettel
2 személyes grilltál (1 db sült első csülök , 1db sült oldalas, 10200,–
1 db baconbe göngyölt csirkemell)
pergelt vörösbabos-baconos savanyúkáposzta,
petrezselymes hordóburgonyával, lepcsánka, sült hagymával
4 személyes grilltál (2 db sült első csülök , 2 db sült oldalas, 20400,–
2 db baconbe göngyölt csirkemell)
pergelt vörösbabos-baconos savanyúkáposzta,
petrezselymes hordóburgonyával, lepcsánka, sült hagymával
2 személyes Diófa-tál (1 db roston tarja, 1 db párizsi sertésszelet, 10490,–
1 db sült kacsacomb, 1 db sajttal-sonkával töltött pulykamell)
héjas burgonyával, friss salátával
4 személyes Diófa-tál (2 db roston tarja, 2 db párizsi sertésszelet, 20980,–
2 db sült kacsacomb, 2 db sajttal-sonkával töltött pulykamell)
héjas burgonyával, friss salátával
2 személyes Csárda-tál 10700,–
1 db lepcsánkatésztában sült csirkemell,
1 db Arató szelet (karaj kolbásszal, sajttal, hagymával, baconnel töltve),
1 db Bocskai töltött karaj (füstölt szalonnával, ecetes paprikával, hagymával töltve),
1 db füstölt csülökkel, sajttal töltött pulykamell héjas burgonyával,
párolt rizzsel, házi savanyúsággal
4 személyes Csárda-tál 21400,–
2 db lepcsánkatésztában sült csirkemell,
2 db Arató szelet (karaj kolbásszal, sajttal, hagymával, baconnel töltve),
2 db Bocskai töltött karaj (füstölt szalonnával, ecetes paprikával, hagymával töltve),
2 db füstölt csülökkel, sajttal töltött pulykamell, héjas burgonyával,
párolt rizzsel, házi savanyúsággal
Vegetáriánus tál – 2 személyes 10900,–
rántott sajt, cheddar sajt fekete bundában, grillezett kecskesajt, pirított zöldséggel,
jázminrizzsel, zöldfűszeres hollandi mártással
Vegetáriánus tál – 4 személyes 21800,–
rántott sajt, cheddar sajt fekete bundában, grillezett kecskesajt, pirított zöldséggel
jázminrizzsel, zöldfűszeres hollandi mártással
desszertek :
makos guba 2790.-
somlói galuska 2490.-
Véndiófa Csárda – ahol a hagyomány életre kel
A Véndiófa Csárda a megye egyik legkülönlegesebb ékköve: fiatal, ám mégis legendás hely, ahol a gasztronómia, a hagyomány és a történelem egy varázslatos egységet alkot.
Az épület helyén egykor egy impozáns, tornácos ház állt, melynek udvarán büszkén magasodott egy öreg diófa. A monda szerint a híres debreceni költő, Gulyás Pál is gyakran megállt e fa alatt, s talán éppen ez ihlette „A viharzó diófa” című versét:
„Egy diófához vitt az utam,
Nincs harsona kürt, hogy micsoda futam.
Ott állt a fa elszántan, szabadon,
Zuhogott, zakatolt a fa, mint a malom.”
A csárda 1955-ben nyitotta meg kapuit, és 2003-ban nyerte el mai, múltidéző arculatát. Azóta is azt a célt szolgálja, hogy minden betérő vendég megtapasztalja a hajdúsági vendégszeretetet, a magyaros ízek gazdagságát, és azt a különleges atmoszférát, amit csak egy valódi csárda tud nyújtani.
Hangulat és befogadóképesség
Éttermünkben 130 fő fér el kényelmesen, a tavasztól őszig nyitva tartó teraszunkkal pedig akár 210 vendéget is vendégül tudunk látni. Így legyen szó családi ebédről, baráti összejövetelről vagy céges rendezvényről, nálunk mindig megtalálja a tökéletes helyszínt.
Gasztronómiai élmény
A Véndiófa Csárda minden egyes fogása tisztelgés a hagyományos magyar konyha előtt. Ételeinket a hajdúsági ízvilág inspirálja, miközben modern konyhatechnológiával és nagy odafigyeléssel készülnek. A portán található szabad tűztér és kemence különleges élményt kínál: itt testközelből is láthatják vendégeink, hogyan születnek az autentikus magyar fogások.
Miért érdemes betérni hozzánk?
Mert nálunk nemcsak egy étkezés várja Önöket, hanem egy valódi időutazás. A falak között a múlt mesél, az asztalokon pedig a jelen ízei kelnek életre. Minden falat egy történetet hordoz – a vidéki élet nyugalmát, az otthon ízét, és a közösséghez tartozás élményét.
Fontos tudnivaló
Kedves Vendégeink!
Éttermünkben háziállatok – így kutyák – behozatalára sajnos nincs lehetőség. Megértésüket és együttműködésüket ezúton is köszönjük.
Várjuk Önöket szeretettel, hogy átéljék a Véndiófa Csárda varázsát – ahol a hagyomány, az ízek és az élmények találkoznak!
😊🍷🥘
Bocskaikert